Autogén tréning


Mi az autogén tréning (AT.), miért érdemes elsajátítani?

Az AT. gyógyító és mentálhigiénés eljárás, amely a testi állapot áthangolásával pszichés áthangolást, ellazulást hoz létre. Ennek megtanulására van lehetőség stúdiónkban, melyhez 10-12 alkalom szükséges. Történhet ez egyéni vagy csoportos foglalkozás keretében is. Az autogén tréninget pszichológusok dolgozták ki és tették gyakorlattá. Az egyes alkalmakon (időtartama 70-90 perc), meghatározott relaxációs szöveg egy-egy részét dolgozzuk át magunkon, majd ezt otthoni gyakorlás követi, ami 5-20percet vesz igénybe. Az alapok elsajátítása közben számos pozitív változáson mehetünk keresztül.
autogén:

- a személy önmaga (önállóan) hozza létre a nyugodt, feszültség mentes állapotot,nincs szüksége más személy vagy eszköz segítségére. Ha a folyamat begyakorlódott, azt követően szinte "magától" lezajlik.
tréning:

- az elsajátításhoz gyakorolni kell. Egy gramm gyakorlás többet ér, mint száz tonna elmélet! Tulajdonképpen nem is tanulás ez, hanem az újratanulása valaminek, amit régen tudtunk, csak már elfelejtettünk: a harmónia és az önszabályozás megteremtését. Miért kell újra tanulnunk, miért felejtettük el? Rohanó, egyre gyorsuló világunkban megnövekedett az alapfeszültség szintje: sok inger, szűk terek, zsúfoltság, időzavar, felfokozott figyelmi állapotok, teljesítménykényszer és frusztrációk nehezítik a mindennapjainkat. Leszoktunk arról, hogy belső jelzéseinket időben észre vegyük, csak akkor érzékeljük őket, ha fájdalom, vagy kellemetlenség formáját öltik. A "pihenés" idején sem magunkra figyelünk, hanem TV-t, mozit vagy más képernyőt nézünk, vagy valamilyen szórakozó helyre megyünk.

Az autogén célja, eredménye

Rövidtávú:

-csökken a testben lévő feszültség
-pihenés (10-15perc=3-4 óra alvás de! az alvást nem helyettesíti!)
-fájdalom csökkentés-főleg izomfeszültségekből származók
-felfrissülés
-szorongás csökkentése
-gyógyulás elősegítése
Hosszútávú:

-növeli a tűrőképességet-ellenállóbbá válunk a fizikai és lelki stresszel szemben
-erősödik a testi-lelki immunrendszer
-gyorsabb regeneráció
-testi funkciók szabályozhatóvá válnak
-teljesítményjavulás, képességek kibontakozása, kreativitás növekedése
-akaraterő fokozása
-önismeret, önkontroll növekedése
-jobb alkalmazkodó képesség
-harmóniába kerülünk önmagunkkal

Lehetőségek:

EGYÉNI FOLYAMATRA JELENTKEZZEN BE TELEFONON (30/815 39 71) ÉS AZ 5. ALKALMAT INGYEN KAPJA.

Szervezzen magának egy kis csoportot (4-6 fő) barátaiból, ismerőseiből. Közösségben inspirálóbb tanulni és ebben a formában a költségek megoszlanak.
Orosz Anikó